Trimtechnieken

Bij trimsalon Sparkling dog maken wij gebruik van de modernste trimtechnieken om ervoor te zorgen dat jouw hond er verzorgd, mooi en blij uitziet. Wij gebruiken professionele trimmers en scharen om de vacht van jouw hond te knippen en te stylen. Wij luisteren naar jouw wensen en werken samen om het gewenste kapsel te creëren. Onze trimtechnieken zijn gericht op het behoud van de gezondheid van de vacht en huid van jouw hond, en wij gebruiken alleen de beste producten om dit te garanderen. Wij zorgen dat de technieken die wij gebruiken, de hond zo min mogelijk stress geeft. Wij zijn er trots op dat wij een aangename ervaring kunnen bieden voor zowel jou als jouw hond.

Onze werkwijze

Wij bieden specifieke trimbehandelingen voor elke vachtsoort. We begrijpen dat elke hond uniek is en daarom passen we de behandeling aan op de specifieke behoeften van jouw hond.

Onze trimbehandeling begint met een grondige reiniging van de vacht van jouw hond. We wassen de hond 3 keer met een specifieke shampoo. We beginnen met een reinigende  shampoo, gevolgd door een verzorgende en voedende shampoo en als laatste een conditioner. Hierdoor zorgen we voor een optimale verzorging van jouw hond zijn vacht.

Comfort én ontspanning

Daarna wordt de hond droog geblazen met een water blazer en vervolgens geföhnd met een staande föhn en geborsteld. Hierna wordt de hond in model getrimd volgens jouw wensen. We zorgen ervoor dat jouw huisdier er verzorgd, mooi en blij uitziet als hij de salon verlaat. Wij zijn er trots op dat wij een aangename ervaring kunnen bieden voor zowel jou als je hond.

Onze behandelingen

Wassen:

Bij Trimsalon Sparkling Dog begrijpen we dat een verzorgde hond begint met een grondige reiniging van de vacht. Daarom worden bij ons, alle honden 3x gewassen. Onze wasbehandeling begint met een reinigende shampoo die de vacht grondig reinigt en verwijdert van vuil en oliën. Vervolgens wassen de vacht met een voedende shampoo, die rijk is aan voedingsstoffen die de vacht versterken en verzorgen. Als laatste stap in onze wasbehandeling, gebruiken we een creme spoeling die de vacht glad maakt en zorgt voor een gezonde glans.

Daarnaast is onze salon voorzien van een hydrobath, een uniek badsysteem dat zorgt voor een betere vacht- en huidconditie van jouw hond. Dit badsysteem is speciaal ontworpen om de vacht grondig te reinigen, te verzorgen en te versterken, zodat jouw hond er verzorgd, mooi en gezond uitziet. 

Puppy wenbeurt:

Bij trimsalon Sparkling dog bieden wij een unieke puppy wenbeurt aan voor jouw jonge hond. Deze beurt is speciaal gericht op honden tussen de 12 en 16 weken oud. Tijdens deze beurt geven wij adviezen aan jou als eigenaar over hoe je de pup het beste kunt verzorgen. We weten hoe belangrijk het is om jouw hond op een jonge leeftijd kennis te laten maken met de trimsalon en daarom zorgen we ervoor dat deze ervaring leuk en speels is.

We laten je kleine vriend kennis maken met de trimtafel, borstel, föhn, en schaar op een rustige en positieve manier. Hierdoor zorgen we ervoor dat jouw puppy positieve ervaringen krijgt met de trimsalon en dat hij zich op zijn gemak voelt tijdens zijn bezoeken in de toekomst. Dit is de perfecte manier om een hond voor te bereiden op zijn toekomstige verzorging en trimbehandelingen. 

Knippen:

Bij Trimsalon Sparkling Dog zorgen wij voor een volledig op maat gemaakte trimbehandeling voor jouw hond. Wij gebruiken alleen de beste en meest precieze gereedschappen om jouw hond’s vacht in model te knippen. Onze gediplomeerde trimster beschikt over jarenlange ervaring in het werken met honden en weet precies hoe ze de juiste scharen moet gebruiken voor elke vachtsoort. Wij gaan voorzichtig te werk, zodat jouw hond zich op zijn gemak voelt tijdens de trimbehandeling.  

Scheren:

De trimster is gespecialiseerd in het gebruik van tondeuses en scheerkoppen om de vacht van jouw hond op de gewenste lengte te trimmen. We kunnen de vacht inkorten met de tondeuse en dit combineren met knippen voor een precieze afwerking. Met onze professionele scheerkoppen kunnen we de vacht op verschillende lengtes scheren, afhankelijk van jouw wensen.

Effileren:

Effileren is een techniek waarbij wij de vacht van jouw hond dunner maken, waardoor de vacht een natuurlijke look krijgt. Dit zorgt niet alleen voor een verzorgde en verfijnde uitstraling, maar maakt ook het borstelen en verzorgen van jouw hond zijn vacht een stuk gemakkelijker.

Plukken:

Dit is het verwijderen van de bovenste vacht van jouw hond door het met de hand eruit te plukken. Dit is een speciale techniek die we gebruiken voor honden met een specifieke vachtsoort.

Het plukken is alleen mogelijk als de honden plukrijp zijn, wat betekent dat de haren los in hun haarzakje zitten. Dit is de meest effectieve manier om de dekharen te verwijderen en tegelijkertijd de onderliggende vacht te verzorgen. Het resultaat is een zachtere en gezondere vacht die er mooi uitziet. 

Ontwollen:

Dit proces verwijdert de losse haren en onderwol uit de vacht van jouw hond, waardoor de vacht minder gaat verharen. Wij beginnen met het wassen van jouw hond, daarna blazen we de hond volledig uit met de waterblazer en daarna borstelen we de hele hond na met de staande föhn om het laatste onderwol te verwijderen. 

Onze ervaring leert ons dat dit proces het beste in het voorjaar en najaar wordt ingepland, ongeveer 2 keer per jaar. Maar voor hondenrassen zoals labradors, herderhonden, golden Retrievers, husky’s, alaska malamutes, samojeeden, etc. die een dikkere vacht hebben, kan het vaker worden ingepland om het verharen meer tegen te gaan. Wij adviseren om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies over hoe vaak ontwollen het beste voor jouw hond kan worden ingepland. 

Tussenbeurt:

Deze service is bedoeld als kleine trimbeurt tussen de twee grote trimbeurten. Hierdoor zorgen we ervoor dat jouw hond altijd er verzorgd, mooi en blij uitziet.

In de tussenbeurt, wassen wij jouw hond met een specifieke shampoo, waarna we hem droog blazen en fohnen. We borstelen (ontklitten) de vacht van jouw hond, knippen de ogen vrij en zorgen dat het sanitair ingekort wordt. Ook knippen we de pootjes weer mooi rond en knippen we de nagels. Door deze tussenbeurt in te plannen, zorgen we voor een betere vachtconditie bij bepaalde rassen, zoals labradoodles.